Tiscali lijft Franse Libertysurf in

De Italiaanse internet-aanbieder Tiscali breidt zijn Europese imperium verder uit door de overname van zijn Franse branchegenoot Libertysurf.

Het bedrijf, dat eerder al het Nederlandse World Online overnam, heeft inmiddels 72,94 procent van de aandelen Libertysurf in handen. Het legde hiervoor 656 miljoen euro op tafel bij grootaandeelhouders Euro@web en Kingfisher. Dat kwam neer op een prijs van 9,83 euro voor het aandeel, de gemiddelde beurswaarde die het aandeel de afgelopen 20 dagen liet zien. Voor de rest van de aandelen heeft Tiscali 200 miljoen euro over. Hiervoor moet de onderneming aankloppen bij particuliere beleggers.
Tiscali betaalt de overname in aandelen en contanten. Een gedeelte van het geld dat met de overname gemoeid is, is kasgeld waar Tiscali na de overname van World Online de beschikking over kreeg. Eerder al sprak het bedrijf dit geld aan om een Umts-licentie in Italië te financieren. De overname van Libertysurf geeft Tiscali een nieuwe financiële injectie, omdat het Franse bedrijf na de beursgang in maart nog 260 miljoen euro op de bank heeft staan.
Door de overname krijgt Tiscali de beschikking over 10,7 miljoen geregistreerde gebruikers van zijn internetdiensten. Met dit aantal is het bedrijf de tweede internet-aanbieder in Europa achter het Duitse T-Online, dochterbedrijf van Deutsche Telekom. In Frankrijk heeft alleen Wanadoo meer aansluitingen. In Nederland, België, Zwitserland en Tsjechië bekleedt het bedrijf een tweede of derde plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-09T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.