NY Times bezuinigt op online activiteiten

De New York Times stuurt 17 procent van zijn Internetpersoneel de laan uit. De digitale divisie hoopt met deze beslissing voor 2002 break-even te draaien.

Bij de New York Times Digital (NYTD) van het New Yorkse conglomeraat komen 69 posities te vervallen. Hoewel de plannen voor een beursgang van de digitale afdeling al op tafel lagen, werd dit plan door slechte resultaten op de financiële markten alsnog afgeblazen.
"We blijven optimistisch over de toekomst van NYTD", zegt Russell T. Lewis, president en ceo van de NY Times. Ook wat betreft de mogelijkheden van Internet als een medium op zich waarmee we onze lezers en adverteerders nog beter van dienst kunnen zijn. Het belang van deze ontslagen is de winstgevendheid van de NYTD."
De NY Times is echter niet het enige mediabedrijf waar het personeel de dupe is van bezuinigingen. De bekendmaking van de NY Times volgde na een verklaring van Rupert Murdochs' media imperium en eigenaar van Fox Television Networks, News Corp. Het bedrijf maakte bekend dat in de gehele Internet-divisie flink zou worden gesneden. Naar verwachting zou dit leiden tot het ontslag van maar liefst 225 werknemers.
De operationele taken van de drie grootste websites van News Digital Media, Foxnews.com, Foxsports.com en Fox.com, zullen worden overgedragen aan de individuele tv-netwerken waarbij zij zijn aangesloten. Ook de uitgever van Internet business' Knight Ridder voelde zich genoodzaakt 16 procent van zijn personeel te ontslaan.
De New York Times Co., uitgever van de NY Times, de Boston Globe, 15 andere kranten, 4 tijdschriften, 8 tv-stations en 2 New Yorkse radiostations, sloot 1999 af met een omzet van 3,1 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-09T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.