Invensys bouwt Huis van de Toekomst

In de jaren zeventig demonstreerde Chriet Titulaer al eens de enorme mogelijkheden van ICT. En in Rosmalen staat nog altijd zijn Huis van de Toekomst.

Toen onhaalbare toekomstmuziek, binnenkort werkelijkheid. Zeggen tenminste Invensys en Taylor Woodrow. Ze gaan een hele serie ICT-toepassingen ontwikkelen voor thuis. Het Huis van de Toekomst, waarin de bewoner met behulp van computertechnologie alles gedaan kan krijgen wat hij wil, moet daardoor een stap dichterbij komen.
De twee bedrijven willen in een aantal landen modelhuizen gaan bouwen waarbij de bewoner via een druk op de knop ergens buitenshuis de verwarming, de oven, de zonnewering en andere voorzieningen kan aanzetten of juist uitschakelen. Dat moet hij volgens Invensys straks kunnen doen via zijn gsm, palm, laptop of speciaal daarvoor ontwikkelde apparaten die via het mobiele Internet commando's doorgeven.
Invensys, dat vorig jaar het voormalige Nederlandse vlaggenschip Baan overnam, is een van de grote ICT-bedrijven van Groot-Brittannië. Taylor Woodrow is een van de grootste constructiebedrijven van Groot-Brittannië. Ze willen de komende jaren demonstratiehuizen gaan bouwen in Californië, Groot-Brittannië zelf en Spanje.
Invensys noemde de joint-venture, die voorlopig voor drie jaar wordt aangegaan "een belangrijke stap op weg naar het Huis van de Toekomst". Projectleider Jim Devlin sprak van "de eerste stap op weg naar de Internet lifestyle". Als de huiseigenaren inzien welke voordelen de nieuwe technieken hen bieden, zal het snel gaan, zo voorspelde hij.
De eerste Huizen van de Toekomst moeten er eind dit jaar al staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-10T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.