Apple beschouwt PC als digitaal knooppunt

De PC zal uitgroeien tot een nieuwe generatie digitaal knooppunt, in plaats van onder de voet te worden gelopen door de talrijke nieuwe mobiele apparaten.

De strijdbare Jobs deed zijn uitspraken tijdens de MacWorld 2001 in San Fransico, waar hij zich heftig verzette tegen de voorspellingen van analisten dat het tijdperk van de PC ten einde zou zijn.
Tegelijkertijd maakte hij de lancering bekend van Macintosh hardware en software draaiend onder het nieuwe Mac OS X besturingssysteem, dat met enige vertraging op de markt verschijnt. Het OS is voorzien van verbeterde graphics en vereenvoudigde menu-opties.
Jobs ging nog verder door te verklaren dat volgens hem de Macintosh hardware en software het brandpunt worden van de huidige digitale en mobiele revolutie. "De Mac kan het knooppunt worden van de opkomende digitale levensstijl en biedt toegevoegde waarde aan alle andere apparatuur."
Jobs onthulde een reeks van nieuwe Power Mac's G4's, alsmede multimedia en dvd-software. Bij de Power Mac's gaat het om apparatuur draaiend onder 446 MHz en 533 MHz, 677 MHz en 733 MHz processoren. De laatstgenoemde bevat tevens een zogeheten superdrive: een dvd- en cd-lezer en -schrijver die is gecombineerd met de 733 MHz-eenheid. De eenheid komt in februari beschikbaar.
Voorts kondigde Jobs Idvd aan, waarbij het gaat om software voor het branden van dvd's, evenals Itunes, een geavanceerde mediaspeler voor onder andere het branden van cd's en het luisteren naar audio via het Internet. Itunes is gratis te downloaden via de Apple Internetsite.
Ondanks de overtuigende lancering van de nieuwe producten, waren de beleggers en analisten op Wall Street niet direct onder de indruk van Apple's 'nieuwtjes'. Zij wachten liever op de bekendmaking van de financiële resultaten over het eerste fiscale kwartaal. Het aandeel Apple zakte ondertussen met 3,77 procent naar 17,19 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.