Yahoo! en Novell sluiten alliantie

Yahoo! heeft aangekondigd de e-business infrastructuur technologie 'Edirectory' van Novell in te bouwen in de Yahoo! Portalbuilder 2.0 server.

Bedrijven die al gebruik maken van de Yahoo!-portal krijgen hiermee direct toegang tot het platform van software-producent Novell en de mogelijkheid een eigen portal op te zetten.
Sinds de lancering van One Net vorig jaar, een visie waarbij diverse netwerken worden verenigd in één netwerk, heeft Novell verschillende partner-overeenkomsten gesloten. Maar dit samenwerkingsverband met Yahoo! is de grootste in termen van waarde en publiciteit. Novell wilde geen uitspraak doen over het kostenplaatje. Wel liet het bedrijf uit Utah weten dat de alliantie een waardevermeerdering betekent voor One Net.
"One Net heeft ons succes opgeleverd, maar als het aankomt op publiciteit is dit onze grootste kans", zegt Stafford Masie, alliantie-directeur van Novell. "Gelijksoortige allianties rondom One Net met andere portal-specialisten zijn afhankelijk van de omzet en het marktaandeel dat de Yahoo!-deal zal opleveren."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-10T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.