Ericsson in zee met Geo Interactive

Het Zweedse telecomconcern Ericsson heeft een samenwerkingsverband gesloten met het Israëlische Geo Interactive voor de ontwikkeling van draadloze video.

Binnen het kader van deze samenwerking heeft Ericsson de licentie gekregen van de Geo Emblaze technologie, die het zal toepassen in haar multimedia-producten. Daardoor wordt het voor operators en service-providers mogelijk mobiele multimediadiensten op verzoek, standaard en/of'streamed' aan te bieden. De gezamenlijk te ontwikkelen multimedia-oplossing verschaft consumenten een nieuw mediakanaal. Aanbieders van mobiele telefonie en service-providers kunnen op hun beurt de gebruikers diensten van krachtige nieuwe generatie multimedia toepassingen aanbieden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om live nieuwsberichten, sportverslagen, weerberichten en film previews. De multimediadiensten zullen toepasbaar zijn in een 2.5G (Gprs) of in de nog geavanceerdere 3G-omgeving.
De Israëlische Geo Interactive Media Group is marktleider in het aanbieden vanstreaming video oplossingen via draadloze en IP-netwerken. Op dit moment is het het enige bedrijf dat een commerciële totaaloplossing voor'streaming video' via draadloze netwerken heeft ontwikkeld voor zowel de huidige 2G netwerken (gsm, cdma, tdma) als voor de in ontwikkeling zijnde 2.5G en 3G draadloze netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.