Samsung krikt geheugen notebooks op

Het Zuid-Koreaanse Samsung is er als eerste in geslaagd een 512 Megabyte geheugenmodule voor notebooks te ontwikkelen.

Tot dusverre bedroeg de maximale geheugencapaciteit van notebooks 256 Megabyte. Om de geheugencapaciteit van de nieuwe modules te bereiken zijn acht 512 Mb chips in één enkel pakket gestopt als een zogehetenSmall outline dual inline memory module (Sodimm). Volgens Samsung heeft het inmiddels al een aantal testversies van het nieuwe geheugenproduct geleverd aan de belangrijkste leveranciers van notebooks, waaronder Compaq en Dell.
De verdubbeling van de geheugencapaciteit zou de leveranciers van notebooks goed uitkomen. Notebooks worden inmiddels voor veel meer capaciteitsverslindende taken gebruikt dan alleen tekstverwerking. Door de komst van het Internet moeten notebooks onder andere in toenemende mate overweg kunnen metgraphics en video en dat vraagt om meer geheugencapaciteit.
Omdat Samsung voor zijn geheugenmodule gebruik maakt van conventionele chips, die toch twee keer zoveel capaciteit opleveren, is het vrijwel verzekerd van een leidende positie in de 'geheugen'-markt voor notebooks. De voorspellingen zijn dat deze markt, die nu 70 miljoen dollar bedraagt, in 2003 zal zijn uitgegroeid naar 500 miljoen dollar. Samsung rekent erop dat het 50 tot 70 porcent van deze lucratieve markt in handen krijgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.