UK verhoogt budget high-tech politie

De regering van de UK heeft het budget van de high-tech politie, dat in november werd aangekondigd, verhoogd van 20 naar 25 miljoen pond - 85 miljoen - gulden.

De eenheid, voluit de National High-Tech Crime Unit, richt zich op zowel misdaden door particulieren als door de zakenwereld, dus zowel kinderporno en virussen, als fraude, inclusief oplichting via e-commerce.
De high-tech politie is begin dit jaar gestart en is de grootste op zijn gebied van Europa, terwijl in de wereld alleen de FBI een grotere afdeling heeft. De eenheid wordt opgebouwd uit functionarissen afkomstig van de politie, douane, de National Crime Squad en de National Criminal Intelligence Service.
Londen is het grootste financiële centrum van Europa (Amsterdam staat op de tweede plaats). De eenheid wordt gevestigd in Zuid-Londen, en krijgt filialen bij alle politieafdelingen van Engeland, Wale, Schotland en waarschijnlijk Noord-Ierland. High-tech misdaad stond op de agenda van de G-8 topconferentie in 1999 in Keulen. Diverse andere Europese landen zijn nu bezig met het oprichten van dit soort afdelingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-11T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.