Pieper stapt op bij Lernout & Hauspie

Roel Pieper stapt na twee maanden op als bestuursvoorzitter van het Belgische spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie.

Pieper vertrekt vrijwillig en wil hiermee het pad vrijmaken voor het team van Philippe Bodson. Pieper geeft zelf aan dat hij zijn taken volbracht heeft; hij heeft L&H van de ondergang gered.
De Belg Bodson is deze week aangetreden als nieuwe directeur van het in opspraak geraakte bedrijf. Hij volgt daarmee de Amerikaan John Duerden op, die door de Raad van Bestuur naar huis is gestuurd. Een nieuw management rond Bodson moet L&H weer op de rails krijgen.
De eerste tegenvaller voor het nieuwe team is al binnen. De commissarissen, die momenteel toezicht houden op het bedrijf, hebben eerder deze week een verzoek bij de rechtbank ingediend. Hierin vragen zij de rechtbank om de vooropgestelde datum van 1 maart voor de algemene aandeelhouders vergadering te verplaatsen naar een later tijdstip. Dit verzoek is door de Ieperse rechtbank afgewezen. Volgens de rechter kan er geen gevolg worden gegeven aan het verzoek omwille van juridisch-technische redenen. Hij gebruikte in zijn uitspraak de term 'ontoelaatbaar'.
Het spraaktechnologiebedrijf kan nu beroep aantekenen tegen de uitspraak. Of zij dit daadwerkelijk doen is onduidelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-19T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.