Prijzen 3G-netwerken in VS ook duur

De eerste grote veiling van vergunningen voor derde generatie mobiele telefoonnetwerken in de VS heeft ook hoge prijzen opgeleverd.

Bij het bieden lijken de telecombedrijven zich echter niet zoveel zorgen te maken over de rentabiliteit als in de Oude Wereld. De aandelen van de mobiele operators bleven sterk in Amerika.
In totaal is er na 3 weken al meer dan 15 miljard dollar cumulatief geboden. In tegenstelling tot Europa gaat het bij deze veiling om relatief kleine, lokale licenties: 422 verschillende locaties over de hele VS.
Het grootste deel van het spectrum dat in blokken van 10 MHz tot 15 MHz wordt verkocht, is afkomstig van mobiele operators die failliet zijn gegaan.
Op het oog lijkt de veiling niet zoveel geld op te leveren als die in Groot-Brittannië, maar volgens een berekening van Merril Lynch is er nu voor elke potentiële abonnee, bereikbaar via 1 MHz van het spectrum, al 3,62 dollar geboden. Dat komt al aardig in de buurt van de 4,08 dollar die is betaald in het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland.
Het bedrijf Verizon is de agressiefste bieder met een omrekenfactor van 8,90 dollar per te bereiken abonnee. Voicestream, dat samenwerkt met Deutsche Telekom, heeft zich van de veiling teruggetrokken. De verwachting is dat de combinatie alle kaarten zet op de veiling die in maart op het programma staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-19T00:00:00.000Z Dirk Ringenoldus
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.