Geheim product gaat wereld veranderen

Ginger gaat de wereld veranderen. Dat weten tech-giganten als Steve Jobs en Jeff Bezos zeker. Maar wat Ginger is, is nog strikt geheim.

Zit de klad in de innovatie? Veel bedrijven in de IT menen van wel en smachten naar "the next big thing". Die nieuwe klapper kon volgend jaar volgens geruchten-site Inside.com de hele wereld wel eens op zijn kop zetten. Uitvinder Dean Kamen heeft volgens bronnen een apparaat ontwikkeld dat het web in de schaduw zal stellen. Het apparaat heet Ginger en het enige wat erover bekend is, is dat er weinig over bekend is.
Afgelopen week betaalde de Harvard Business School Press 250.000 dollar voor een boek met details over Ginger. Het boek zal worden geschreven door journalist Steve Kemper, die eerder al een portret over Kamen schreef voor het populair wetenschappelijke blad Smithsonian. Naar Kamens nieuwste creatie wordt met gespannen verwachting uitgezien door de ICT-sector. Wordt het de zoveelste lege huls, of daadwerkelijk een tweede revolutie?
Een aantal geruchten doen inmiddels de ronde over Ginger. Het apparaat zou in tien minuten te assembleren zijn en minder kosten dan 2000 dollar. Die introductieprijs bij lancering in 2002 zal daaropvolgend naar verwachting nog scherp dalen. Tech-giganten als Apple-oprichter Steve Jobs, Amazon.com-schepper Jeff Bezos en top-investeerder John Doerr hebben naar verluid al miljoenen geinvesteerd op basis van een indrukwekkende demonstratie van een prototype. Jobs meldde dat hele steden gebouwd zouden kunnen worden rond Ginger. Uitvinder Kamen op zijn beurt denkt dat zijn uitvinding zowel de institutionele wereld als de zakenwereld radicaal zal veranderen.
Kamen maakt al twintig jaar naam als uitvinder. De eerste draagbare insulinepomp is bijvoorbeeld van zijn hand. Kamen woont in een huis naar eigen ontwerp in Manchester, New Hampshire. Wanneer zijn Ginger echter alle verwachtingen waar kan maken, zou hij wel eens naar een wat ruimer optrekje kunnen verhuizen. Investeringsbank Credit Suisse verwacht dat Kamen dankzij Ginger binnen vijf jaar Bill Gates van de troon zal stoten als rijkste man op aarde. Maar wie of wat Ginger nu werkelijk is...?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-15T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.