Turbolinux en Linuxcare praten over overname

Turbolinux is in gesprek met Linuxcare over een mogelijke overname van het bedrijf. Beide ondernemingen willen officieel nog niets loslaten.

Volgens nieuwsdienst Computerwire hopen de beide bedrijven eind januari met een definitief overnamevoorstel naar buiten te treden. Er is nog niet bekend wat voor bedrag Turbolinux op tafel wil leggen voor Linuxcare, dat gespecialiseerd is in dienstverlening rond het 'opensource'-besturingssysteem Linux. De woordvoerdster van de Duitse vestiging van Turbolinux in Hamburg wil niets loslaten over een mogelijke overname, hoewel zij toegeeft 'dat er iets speelt'.
Wel is duidelijk dat met de mogelijke overname de consolidatie in de Linux-wereld zich langzamerhand begint af te tekenen. Linuxcare ondersteunt oem's (original equipment manufacturers) in het geschikt maken van software en hardware voor gebruik op het Linux-platform. Andere spelers, waaronder Turbolinux richten zich op het verstrekken en ondersteunen van Linux-distributies. De overname van Linuxcare geeft Turbolinux de beschikking over een dienstencentrum dat inmiddels grote namen als IBM, Sun en HP aan zich heeft weten te binden.
Volgens Dan Kusnetzky, vice-president software bij IDC, stelt de overname van Linuxcare Turbolinux in staat om meer bronnen voor omzet aan te boren. Spelers in de Linux-markt hebben moeite om alleen met hun distributies geld te verdienen aangezien er geen licentie-inkomsten zijn. "Er is geld te verdienen aan een combinatie van dienstverlening, trainingen en ondersteuning. De winnaars van de grote consolidatieslag op Linux-gebied zullen deze drie takken van sport moeten combineren."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-15T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.