British Telecom koopt VIAG Interkom helemaal

British Telecom heeft de resterende 45 procent in het Duitse VIAG Interkom voor 11,4 miljard euro (25 miljard gulden) gekocht van het Duitse energieconcern Eon.

Hoewel het bedrijf vorige week nog het nieuws haalde met de aangekondigdesale enleaseback-constructie voor naar schatting 7000 gebouwen omdat ze krap bij kas zitten, kondigden de Britten gisteren toch aan dat het Duitse VIAG Interkom hebben gekocht. De Europese Commissie moet er nog toestemming voor geven, maar dat zal blijkens mededelingen van de twee concerns geen problemen opleveren.
VIAG Interkom is onderdeel van het Duitse concern VIAG, dat enige tijd geleden met Veba fuseerde tot Eon. Hoewel beide bedrijven actief zijn in de telecommunicatie, willen ze eruit stappen omdat het volgens hen te lang gaat duren voordat ze er echt geld mee kunnen verdienen. VIAG is in het bezit van een Duitse umts-licentie, die met de koop mee naar British Telecom gaat.
Eon heeft al eerder deelnemingen in het Britse Cable & Wireless, E-Plus (van KPN), o.tel.o, Cablecom en Orange Communications afgesloten. Dat was bij elkaar goed voor 17,4 miljard euro (39 miljard gulden). Eon heeft nu nog een meerderheidsbelang in het Oostenrijkse Connect en een belang van 17 procent in het Franse Bouygues Telecom. Eon wil daar ook van af, maar zegt hierbij geen haast te hebben. Vooral voor het Franse belang is belangstelling. Hierbij
zijn namen gevallen als die van Deutsche Telekom, Telecom Italia en het Japanse NTT DoCoMo.
VIAG Interkom houdt zijn naam en wordt ondergebracht bij BT Wireless. Het Britse concern wil zijn mobiele telefonie naar de beurs brengen om schulden te verkleinen. De vaste telefonie van VIAG Interkom gaat naar de BT-divisie Ignite.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-17T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.