Oracle breidt marktplaatssoftware uit

De softwaregigant kondigt marktplaatssoftware aan waarmee partijen in een waardeketen over de hele lijn kunnen samenwerken.

Oracle had al een systeem voor het handelen via internet-marktplaatsen. Aan dit product koppelt het nu software om het verkopen, betalen, produceren en transporteren van producten te ondersteunen. Door gebruik te maken van één en hetzelfde systeem moeten bedrijven, leveranciers en afnemers efficiënter en dus goedkoper kunnen opereren. Ook productontwikkeling, productiegegevens en transportinformatie zijn ondergebracht in de gecombineerde marktplaatssoftware.
Oracle heeft een drietal bestaande softwarecomponenten bij elkaar geschraapt om de concurrentie van bedrijven als Ariba en I2 een stap voor te zijn. Oracle Supply Chain Exchange, Product Development Exchange en Oracle Transportation Exchange worden nu toegevoegd aan het bestaande product voor marktplaatsen. Alleen aan de Oracle Transportation Exchange, bedoeld voor het volgen van getransporteerde producten, wordt nog gesleuteld. In het voorjaar moet deze softwarecomponent af zijn.
Volgens Sandy Anderson, executive vice-president bij Oracle, zijn de open API's, waarmee werknemers van verschillende bedrijven in hetzelfde systeem kunnen werken beter dan oplossingen van concurrenten, omdat de integratie van alle aspecten van de marktplaats een efficiënte betaling bij elk aspect van de waardeketen garandeert. "Wij willen iedereen efficiënter laten werken in de B2B-handel, niet alleen de kopers," zo claimt Anderson.
Afgezien van de uitgekiende, gecombineerde marktplaats-oplossing legt het bedrijf ook zijn gewicht in de schaal door een omvangrijk partnerkanaal in stelling te brengen. Oracle claimt inmiddels 30 bedrijven geronseld te hebben voor het Oracle Exchange Partner Initiative (Oepi). Met deze partners hoopt de softwaregigant eventuele gaten in zijn marktplaatssoftware op het gebied van betaling, technische realisatie, dienstverlening en portal-diensten dicht te timmeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-17T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.