Overname Xircom brengt onduidelijkheid mee

De overname van Xircom door chipfabrikant Intel brengt onduidelijkheid met zich mee. Zo is er nog geen duidelijkheid de naam Xircom zal blijven bestaan.

Totdat de overname rond is zal er bij Xircom nog weinig wijzigen en zal het bedrijf verder gaan als Xircom, een Intel Company. Over het blijvend bestaan van de naam zijn nog geen beslissingen genomen. Ook is nog niet bekend of er wijzigingen worden aangebracht in hetchannelkanaal van beide ondernemingen. Filip Buerms, managing director EMEA bij Xircom ligt de overname toe: "We verwachten dat dedeal eind maart uiterlijk rond is. Tot die tijd bevinden wij ons in de zogenaamdequiet periode, zoals het in Amerika genoemd wordt. Pas als alles rond is zal er meer bekend worden gemaakt over de details van de overname."
Duidelijk is wel dat beide bedrijven tevreden zijn met de onderbrenging van Xircom binnen Intels Network Communications Group. Ook Buerms ziet veel 'completentiteiten' in de overname. Intel krijgt toegang tot de mobiele communicatie, Xircom krijgt toegang tot de chip design expertise. Het personeelsbestand van Xircom wordt niet gewijzigd, Intel neemt dit compleet over. Zo blijven ook de belangrijke vestigingen, zoals het hoofdkwartier in Antwerpen, bestaan. De bedrijfsstrategie van Xircom ziet Buerms ook niet wijzigen, het zal zich blijven richten op draadloze toepassingen. Voorlopig blijven de rode kaartjes dus gewoon in de schappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-17T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.