Sun slaat terug met XML-vriendelijk J2ee

Sun Microsystems heeft de knuppel in het XML-hok gegooid met de onthulling van de details van de Java 2 Enterprise Edition (J2ee) versie 1.3.

Met de bekendmaking van het details van het XML-vriendelijke product en de ondersteuning van een achttal wereldwijd opererende partners, wil Sun de kritiek smoren dat het de slag met de concurrentie zo goed als had opgegeven als het gaat om het ontwikkelen van software en services voor het internet. Samen met acht partners, waaronder Bea Systems, Bluestone Software, Borland en Iplanet, maakt Sun zijn op Java gebaseerde J2ee 1.3 applicaties geschikt voor een reeks van application server en internetproducten.
De geestelijk vader van Java kon het niet laten om tijdens de onthulling van zijn nieuwe producten in San Fransisco een veeg uit de pan te geven aan belangrijkste rivaal Microsoft. Rich Green, vice president van de Java software-ontwikkelingsafdeling, zei het als volgt. "We zijn erin geslaagd de XML-technologie - de lingua franca voor integratie tussen applicaties en services - volledig in ons product op te nemen. Er is een wereld van verschil tussen wat wij kunnen bieden en wat Microsoft met .Net kan bieden." En Rick Saletta, marketing manager voor de Java-divisie, verklaarde: "Microsoft heeft veel tijd en geld besteed aan het 'marketen' van zijn voortrekkersrol op het gebied van XML, maar zij beschikken niet over het juiste product."
In grote lijnen verbetert J2ee de ondersteuning voor het importeren, exporteren en vertalen van XML-content.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.