Nieuwe topman bij Lernout & Hauspie

De Waalse Philippe Bodson moet de Augiasstal bij Lernout&Hauspie reinigen. Hij is aangetreden als nieuwe directeur bij de onderneming.

Het spraakherkenningsbedrijf, ooit een parel van de Belgische industrie, is danig in opspraak geraakt en wordt verdacht van financiële malversaties.
De Amerikaanse directeur John Duerden is dinsdagavond door de Raad van Bestuur opzij geschoven, opdat hij plaats kon maken voor Bodson. Deze deed in de jaren zeventig van de vorige eeuw van zich spreken bij de herstructurering van Glaverbel. Jo Lernout beschikt ook niet langer over een zetel binnen de Raad van Bestuur. Hij is aangewezen alschief technology officer bij het bedrijf.
President-commissaris bij L&H is de Nederlander Roel Pieper. Hij trad als commissaris aan vér voor de rellen uitbraken. Waarschijnlijk heeft hij zich destijds niet goed geïnformeerd en dreigt hij nu zijn vingers te branden aan het bedrijf.
De rechter heeft L&H 6 maanden surséance verleend. In de loop van 2002 moet de onderneming uit de rode cijfers zijn. Het gaat dan wel om een heel ander L&H. De 3 bedrijven Dictaphone, Dragon en L&H moeten geheel integreren. Dat betekent dat er dan waarschijnlijk een nieuwe naam komt.
Volgens Pieper zijn de klanten trouw gebleven en heeft het bedrijf vorig jaar toch een omzet gedraaid van 380 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.