Chicory claimt creatie superieure Java-chip

Chipontwikkelaar Chicory Systems zegt een superieure draadloze acceleratie technologie ontwikkeld te hebben die mogelijk nog dit jaar op de markt komt.

Het Texaanse bedrijf beweert dat zijn zogenaamde Hotshot technologie de snelheid waarmee mobiele apparaten Java, draadlozemarkup languages en multimedia verwerken maar liefst vertienvoudigt.
Eerst zien dan geloven, al zegt Chicory dat de acceleratie mogelijk nog hoger ligt. Volgens de ontwikkelaar komt het lijstje met de eerste klanten binnen dertig dagen beschikbaar. Chicory is momenteel bezig zijn ontwerp over te zetten naar de Mips-architectuur. Daarnaast ontwikkelt het WML (wireless markup language), cHTML en media acceleratoren. Chicory zegt dat de eerste chips nog dit jaar op de markt komen, maar wil nog geen namen noemen van fabrikanten waarmee het samenwerkt.
De technologie vertaalt systeem-afhankelijke instructies, zoals Java commando's, in binaire opdrachtscode die door ingebedde processoren (bijvoorbeeld ARM) te lezen is.
Een methode die overeenkomsten vertoont met die van Transmeta. Groot verschil is dat Chicory ervoor kiest de conversielaag en de technologie om de compiler te optimaliseren in de hardware te implementeren, waar Transmeta dat in software doet.
Hoewel de onderneming zich met Hotshot vooral richt op apparaten als mobiele telefoons en zakcomputers, zegt het ook te kijken naar de markten voor smartcards en opzetkastjes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.