AMD's Athlon uitgeroepen tot beste chip

Afgelopen week maakten de analisten van Microprocessor Report de winnaars van hun prestigieuze prijzenfestijn bekend. Met een aantal verrassende winnaars.

De beste PC-processor is niet de nieuwe Pentium 4, maar AMD's Athlon. Het was het tweede jaar op rij dat AMD er met die eer vandoor ging. Favoriet Pentium 4, de goedkope AMD-chip Duron en IBM's PowerPC 750 CX moesten allen de Athlon voor laten gaan. De reden voor de keuze van Microprocessor Report, aldus hoofdredacteur Kevin Krewell, lag mede in de tegenvallende prestaties van de eerste Pentium 4's. Die chip werd eind vorig jaar geïntroduceerd, maar maakte de verwachtingen niet waar.
Een troostprijs was er wel voor Intel. Intel's Mobile Pentium III versloeg Transmeta's Crusoe chip in de strijd om de prijs voor Beste Mobiele Processor. Die laatste chip was het afgelopen half jaar middelpunt van een enorme hype. Wie hoogt stijgt, zo bleek, kan evenwel diep vallen. De energiezuinige Crusoe bleek in de praktijk zeer tegenvallend te presteren. Volgens Microprocessor Report verdiende de Mobile Pentium III met SpeedStep technologie de uitverkiezing wegens de onverminderd uitstekende prestaties gedurende het gehele afgelopen jaar. De snelste PIII met SpeedStep brengt 850 MHz op de teller. Analisten verwachten dat ook deze mobiele processor binnenkort de 1 GHz barrière gaat doorbreken.
Andere prijzen waren er onder andere voor Cisco's Toaster 2 (best network processor), de MAP-CA van Equator (best media processor), de Geode van National Semiconductor (best highly integrated processor), de TMS320c55X van Texas Instruments (best DSP processor) en Intel's XScale (best embedded processor).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-22T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.