Netscape wordt portal met luxe-inhoud

Het kwakkelende Netscape, onderdeel van AOL Time Warner, krijgt een nieuwe impuls van zijn eigenaren. De browser wordt een portal voor redactionele informatie.

De verdere ontwikkeling van de browser komt in handen van een aparte afdeling van AOL en is dan niet meer de voornaamste zorg van Netscape. De browser kiest daarmee een radicaal andere koers. Waarnemers in de VS verwachten dat de eeuwige 'nummer 2' door deze zet weer een rol op het eerste plan kan krijgen. Nu al is de portal van Netscape goed voorzien van informatie in diverse'channels' en daaraan zullen nog enkele kwaliteitsonderdelen van het concern worden toegevoegd, zoals Time magazine. Aldus meldthttp://News.com. De eigen site van Netscape krijgt misschien een andere naam.
Al eerder heeft AOL Time Warner de bezem door de Internet-afdelingen gehaald en gisteren hebben 2000 van de 85.000 werknemers hun'pink slip' oftewel ontslagaankondiging gekregen. Topman Jim Martin wordt vervangen door Jim Bankoff, een veteraan afkomstig van AOL. Beide bedrijven willen geen commentaar geven op de reorganisaties, maar op 31 januari is een bijeenkomst met financiële analisten belegd. Naar verwachting moeten deze operaties $ 1 miljard aan extra inkomsten opleveren. In december haalde Netscape $ 56 miljoen binnen aan inkomsten van webactiviteiten, waarmee het derde werd na Microsoft en Yahoo, zo heeft onderzoeksbureau AdRelevance vorige week bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-25T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.