Tribal Voice geeft op in IM-strijd

Bij America Online zal zijn gegniffeld, toen afgelopen vrijdag Tribal Voice zijn IM-dienst sloot. Het bedrijf was tot voor kort nog één van AOL's grootste concurrenten op het gebied van Instant Messaging (IM).

De president-directeur van Tribal Voice, Ross Bagully, heeft het zinkende schip al verlaten en is aan de slag gegaan als adviseur van voormalig concurrent Message-Vine. Bagully werd het voorbije jaar bekend als één van de architecten van de juridische campagne om IM-marktleider AOL te dwingen tot interoperabiliteit met andere IM-systemen. Die campagne richtte zich op de Amerikaanse mededingingsautoriteiten, die zich bogen over de fusie tussen AOL en mediaconcern Time Warner. Uiteindelijk kregen Bagully en de zijnen slechts deels hun zin. Enkele weken geleden besloot de Federal Communications Commission (FCC) aan de fusie enkele voorwaarden te verbinden. Als AOL-Time Warner mocht besluiten om in de toekomst te beginnen met het aanbieden van IM-diensten die verder gaan dan de nu gebruikelijke 'tekst-en-plaatjes-chat-dienst', bijvoorbeeldstreaming media ofvoice-over-IP, dan zal het daarbij samen moeten werken met een bepaald aantal concurrerende IM-aanbieders. En ook moest Time Warner zijn financiële banden verbreken met de Amerikaanse telecomreus AT&T, de grootste kabelonderneming in de VS.
Dat laatste betekent dat voor de IM-diensten van AT&T, dat ook geldt als één van de belangrijkste internet-aanbieders in de VS, andere bedrijven dan AOL in de markt zijn. Door het afhaken van Tribal Voice, is Bagully's nieuwe werkgever Message-Vine daarvoor één van de voornaamste kandidaten. Maar ook Yahoo! en Microsoft (MSN) lonken naar dat contract.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.