Ariba en i2 groeien verder uit elkaar

Ariba gaat samenwerken met Vignette om tegenwicht te bieden aan i2 Technologies, dat in oktober een vergelijkbare deal sloot met Broadvision.

Daarmee lijkt de 'alliantie' tussen Ariba, i2 en IBM, die vorig jaar maart werd gesloten, steeds minder van belang te worden. Sterker nog, sinds het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst zijn beide bedrijven eigenlijk vooral bezig geweest om onder elkaars duiven te schieten. Zowel Ariba als i2 hebben diverse overeenkomsten gesloten met leveranciers die actief zijn in de markt van de ander.
De alliantie tussen Ariba, i2 en IBM was aanvankelijk gericht op het bieden van een totaalpakket voor de B2B-markt. De producten van de drie vulden elkaar namelijk perfect aan: Ariba'se-procurement-software, i2'ssupply chain management en IBM's hardware- en integratie-expertise. Maar het management van zowel Ariba als i2 besloot vervolgens dat de afhankelijkheid van elkaars technologie zo snel mogelijk moest worden verminderd. Met diverse overnames en samenwerkingsovereenkomsten lijken beide bedrijven daar binnen een jaar goed in te slagen. Met als gevolg dat de alliantie zo goed als waardeloos is geworden.
Tot een officiële, definitieve breuk is het nog niet gekomen, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.