IBM geeft Uddi4J aan open-source-gemeenschap

IBM geeft de broncode voor de Uddi-technologie voor Java vrij. Big Blue hoopt daarmee nieuwe ontwikkelingen en bredere acceptatie te stimuleren.

IBM geldt als één van de grote aanjagers van het Uddi-project (Universal Description Discovery and Integration), samen met Ariba en Microsoft. Het doel van Uddi is standaard specificaties te realiseren voor het beschrijven van webdiensten die worden verzameld in een gigantische online-database. Alle grote IT- en computerondernemingen hebben zich inmiddels aangesloten bij het project, inclusief Sun, HP en Oracle.
De technologie waarvan IBM nu de broncode heeft vrijgegeven, genaamd Uddi4J ('Uddi for Java'), maakt het voor software-ontwikkelaars makkelijker om een applicatie te schrijven die diensten weet te vinden en te publiceren in het omvangrijke Uddi-register. Overigens moet dat register nog worden gelanceerd. Het Uddi-project is tenslotte nog geen half jaar oud: het startte in augustus vorig jaar.
Uddi4J is al wel sinds november beschikbaar voor gebruik in een test met een publiek Uddi-register, maar wordt vanaf nu ontwikkeld onder IBM'sopen-source Public License. Daarmee krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om met de code te experimenteren en nieuwe verbeteringen aan te dragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.