HP schrapt 350 banen binnen Europa

Hewlett Packard schrapt ongeveer 2 procent van de 88.500 banen wereldwijd. Binnen Europa gaat het om 350 posities.

Vanwege een reorganisatie van de marketing-organisatie moeten meer dan 1.700 mensen wereldwijd op zoek naar ander werk. Hoeveel mensen in Nederland op straat komen te staan is nog niet bekend.
"Het gaat om ongeveer twee procent van de werknemers wereldwijd. Details per land maken we niet bekend. Wel kan ik zeggen dat het binnen Europa om ongeveer 350 banen gaat, in totaal zijn er in Europa 25.000 mensen werkzaam bij HP. De mensen die te maken krijgen met onze reorganisatie-plannen kunnen kiezen uit drie mogelijkheden: óf zij gaan met pensioen, óf ze solliciteren naar een andere functie binnen HP óf ze kiezen ervoor om het bedrijf te verlaten. Wanneer ze de laatste keuze maken, krijgen zij een afvloeiingspremie mee", aldus Dave Bouffard, pr-manager Europa voor HP. Werknemers die hun baan verliezen worden halverwege februari op de hoogte gebracht.
Bouffard ziet het ontslag van medewerkers als een normale, zakelijke voortgang van een bedrijf: "Het is normaal dat een bedrijf bepaalde activiteiten evalueert en dat daar eventueel kostenbesparende maatregelen uit voort komen is niet ongewoon te noemen."
Ontkend wordt dat de ontslagen iets met de verslechterde economische situatie van de computerfabrikant te maken hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-29T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.