Versatel krimpt fors met Versapoint

Twee derde van het personeelsbestand van Versapoint, breedband-dochter van Versatel, komt op straat te staan. Dit is een gevolg van de breuk met Northpoint.

In december vorig jaar heeft Versatel alle aandelen van Versapoint overgenomen van Northpoint. Versapoint was oorspronkelijk een 50/50-joint venture. Toen Northpoint in de (financiële) problemen kwam en Versatel dreigde mee te sleuren, is besloten de band te verbreken. Waardoor Versapoint nu 100% eigendom is van het telecombedrijf Versatel.
Destijds is aangekondigd in januari uit te leggen wat de consequenties van deze stappen zou zijn. Vandaag heeft Versatel wereldkundig gemaakt dat zij ongeveer 4 miljoen euro reserveert voor afvloeiingsregelingen voor tweederde van het personeel van Versapoint. Van de 287 werknemers komen er 200 op de keien. De activiteiten in Frankrijk, Groot-Brittannië en buiten Versatels region in Duitsland worden gestaakt.
Versapoint richt zich op het aanbieden van xDSL (breedbandige toegang via koperen telefoonlijnen) voor de zakelijke markt in de Benelux en Noordwest-Duitsland.
Desondanks denkt datacommunicatiebedrijf Versatel het jaar 2002 met winst te kunnen afsluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-30T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.