Agile Software overgenomen door Ariba

Ariba neemt Agile software over voor een bedrag van 2,55 miljard dollar. Agile wordt opgenomen als een nieuwe divisie binnen Ariba.

Ariba claimt door deze overname de eerste aanbieder te zijn van een uniek product, een combinatie van samenwerkingstools met e-marktplaats applicaties. Deze acquisitie ligt in de strategie van Ariba om haar positie te verbeteren in de B2B e-commerce markt. Met de software van Agile is vooral informatie over productontwerpen te beheren.
Doordat Ariba als eerste een combinatieproduct aanbiedt van samenwerkingstools met een B2B platform, zien zij geen concurrentie in bedrijven als Oracle, i2 en Commerce One. "We zien niet gebeuren dat Oracle actief bezig gaat op procurement gebied. I2 komt dichtbij maar heeft tot nu toe nog niets afgeleverd en de SAP/Commerce One alliantie is nog steeds bezig om hun basis e-procurement product te lanceren", aldus Jon Corshen van Ariba.
Ariba denkt niet dat de overname van Agila effect heeft op de samenwerkingsovereenkomst met i2. Analisten denken hier al lange tijd anders over en voorzien een opheffing van de alliantie tussen de bedrijven. Beiden zijn bezig om voet aan de grond te krijgen op elkaars speelgebied.
De overname van Agile moet voor 30 juni zijn afgerond, verwacht wordt dat het medio april, mei rond is. Alle 475 medewerkers van Agile komen in dienst bij Ariba, welke dan een personeelsbestand heeft van 2.700.
Ook maakte Ariba bekend samen te werken met software provider Efederal Systems. Samen bouwen zij een B2G (Business-to-Government) e-marktplaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-31T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.