Lancering nieuwe servers Sun 'op schema'

Volgens Sun ligt het concern exact op schema met het op de markt brengen van onder andere zijn low-end server UltraSparc-III.

De verwarring over het lanceringschema van Sun ontstond nadat Thomas Kraemer, computeranalist van het'broker'huis Merrill Lynch, had aangeven dat Sun er niet in zou slagen de nieuwe servers te annonceren tijdens het softwarestrategie-evenement dat op 5 februari in San Fransisco plaatsvindt. Maar volgens een Sun-woordvoerder is dit evenement louter en alleen gericht op de lancering van software. De nieuwe UltraSparc-III servers worden in de lente (demidrange systemen) en in het midden van het jaar (dehigh-end systemen) gelanceerd. En dat is volgens de Sun-woordvoerder precies in overeenstemming met het lanceringsschema dat Sun eerder in september tijdens de annoncering van de UltraSparc-III 'Cheetah'-processoren bekendmaakte.
Tijdens de Linux Worldtrade show in New York heeft Sun overigens bekend gemaakt dat het zijn Grid Engine werkstation en de servercluster-software voor technische computertoepassingen geschikt heeft gemaakt voor de Linux 2.2 omgeving. Sun maakte de lancering van de Grid Engine software afgelopen september bekend, tegelijkertijd met de aankondiging van de komst van de UltraSparc-III werkstations enlow-end servers. Volgens Sun kunnen bedrijven met behulp van de Grid Engine de benuttingsgraad van werkstations en servers opvoeren naar 98 procent. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de Grid Engine ook de nieuwe 64-bit Linux 2.4 kernel zal ondersteunen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-31T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.