Bob Davis verlaat onverwacht Terra Lycos

Topman Bob Davis van Terra Lycos, het op twee na grootste internetbedrijf ter wereld, is gisteren onverwacht afgetreden.

Volgens bronnen blijft Davis wel aan als directeur in een adviserende functie. Tegelijkertijd met Davis treed Ted Philip af als financieel directeur maar blijft ook hij in een lagere functie verbonden aan het Amerikaans-Spaanse bedrijf.
Het vertrek van de twee topmensen komt nog geen drie maanden nadat Terra, de internetdochter van het Spaanse telecombedrijf Telefonica, het Amerikaanse internetportal Lycos kocht. Lycos is onder meer populair in Spaanstalige landen en Terra wil de internettoegang bij uitstek worden voor Spaanstaligen.
Hoewel Terra noch Telefonica gisteren commentaar wilden geven, is het geen geheim dat Davis, die sinds 1995 de topman van Lycos is, de afgelopen maanden de nodige aanvaringen met de Spanjaarden had over zijn rol en zijn invloed in het nieuwe Terra Lycos. Analisten, in afwachting van de cijfers over het vierde kwartaal die vandaag worden bekendgemaakt, waardeerden gisteren de berichten over het aftreden van Davis niet: het aandeel verloor bijna tien procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.