Parijs gaat Umts-licenties opnieuw aanbieden

De Franse regering gaat de twee nu onverkoopbare Umts-licenties eind dit jaar of begin volgend jaar opnieuw aanbieden.

Parijs deed vorig jaar vier licenties in de aanbieding voor bijna 11 miljard gulden per stuk, waarbij de regering koos voor een zogeheten schoonheidswedstrijd. Daarbij moeten de liefhebbers een bedrijfsplan indienen en de plannen die meest in de smaak vallen, krijgen een licentie.
Na de recordveilingen in Groot-Brittannië en Duitsland dacht de Franse regering op deze manier moeiteloos 44 miljard gulden binnen te halen. Maar de belangstelling is flink geslonken door de grote kritiek op de, volgens analisten, veel te hoge bedragen die aan Umts zijn uitgegeven. Zelfs een gigant als British Telecom is daardoor in de problemen gekomen, evenals het Nederlandse KPN Telecom.
Van de liefhebbers voor de Franse licenties bleven er na het terugtrekken van eerder Suez Lyonnaise des Eaux en eerder deze week Bouygues Telecom nog maar twee liefhebbers voor de vier licenties over: dochter Orange van France Telecom en Cegetel van Vivendi. Die krijgen eind deze maand hun licentie. De overige licenties hoopt de regering Jospin ook te kunnen verzilveren, want de opbrengst is bedoeld voor de pensioenkas. In Frankrijk is momenteel veel beroering over de pensioenen, die volgens vrijwel alle ramingen onbetaalbaar worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.