Wolters Kluwer rondt overname Loislaw af

Uitgeverij Wolters Kluwer heeft de overname van Loislaw.com, de online provider van uitgebreide juridische informatie, afgerond.

Wolters Kluwer betaalt 95 miljoen dollar voor Loislaw en krijgt ongeveer 94 procent van de aandelen in bezit. Loislaw wordt na de overname onderdeel van de uitgever van juridische, zakelijke en medische informatie Aspen Publishers, dat onderdeel is van de Wolters Kluwer Noord-Amerika. Aspen boekte over het afgelopen jaar een omzet van rond de 150 miljoen dollar.
Over het jaar 2000 heeft Loislaw een omzet geboekt van rond de 14 miljoen dollar. De online provider voorziet Amerikaanse gebruikers van meer dan 2200 databases met meer dan 10 miljoen juridische documenten op het terrein van onder andere federaal recht, statutair recht en administratief recht. Met behulp van Lois LawWatch levert de online provider bovendien persoonlijke juridische informatie. Daarnaast voorziet LoisLaw via Loislawschool.com 95 procent van de Amerikaanse faculteiten en studenten van juridische informatie.
"Met de overname van Loislaw bevestigt Wolters Kluwer zijn intentie om zijn online positie in de VS als marktleider op het gebied van juridische informatie verder uit te bouwen", aldus Hugh J. Yarrington, die als lid van de raad van bestuur van Wolters Kluwer verantwoordelijk is voor de activiteiten van de Nederlandse uitgever in Noord-Amerika.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.