Novell, Nortel en Accenture samen in Volera

Novell heeft samen met netwerkleverancier Nortel en consultant Accenture een nieuw bedrijf opgericht voor online netwerksoftware en -services.

content management services leveren die geschikt zijn voor een snelle levering via het internet. De oprichting van Volera wordt betaald met een gezamenlijk kapitaal van 80 miljoen dollar. De Amerikaanse leverancier van netwerksoftware brengt zijn Net Content Service Group bij de nieuwe onderneming onder.
Het is de bedoeling dat Novell en zijn nieuwe partners de nieuwe onderneming Volera voor het einde van 2002 naar de beurs brengen.
Novell-topman Eric Schmidt is benoemd als voorzitter van Volera en Simon Khalaf, de general manager van Novell's Net Content Group, gaat het nieuwe bedrijf in de praktijk leiden. Consultant Accenture, voorheen Andersen Consulting, heeft het afgelopen half jaar de nieuwe onderneming Volera al bijgestaan in het opzetten van internetcontent services. Netwerkleverancier Nortel bereid zich inmiddels voor op het gezamenlijk ontwikkelen en distribueren van de internet-opslagsoftware encontent management services met Volera.
Volgens Schmidt is de oprichting van Volera bedoeld om op een snelle wijze een marktleiderspositie te veroveren in de snel groeiende netwerkmarkt voor internetcontent. "Het is een van de meest veelbelovende ontwikkelingen op het internet."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.