Quantum breidt opslag-productreeks uit

Quantum/ATL heeft zijn positie in de middelgrote zakelijke opslagmarkt verstevigd met de overname van M4 Data, leverancier van opslag- en zoeksystemen.

Over de prijs die de tapedivisie van Quantum voor M4 Data betaalt, worden pas volgende week mededelingen gedaan.
Tot 1994 maakte het Britse M4 onderdeel uit van Storage Technology. Maar binnen twee weken worden de M1500 opslagproducten van M4 geleverd onder de vlag van Quantum/ATL. De M1500-reeks bestaat uit een modulaire opslagbibliotheek die varieert van apparatuur met een enkeledrive met een 10-slotsbox tot apparatuur met 21drives en 210 slots.
Met de overname van M4 kan Quantum zijn reeks van opslagproducten snel uitbreiden naar de middelgrote zakelijke markt. De producten van M4 betekenen daarmee een welkome aanvulling van dehigh end producten van Quantum/ATL, zoals de P2000- en P3000-opslagbibliotheken. Voor M4 betekent de overname dat het bedrijf zijn positie van louter oem'er uitbouwt naar een positie waarbij het zowel direct als via andere distributeurs producten levert. Op dit moment levert Quantum/ATL zijnhigh end opslagproducten nog uitsluitend via Compaq, EMC en Sun Microsystems.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.