Sun One antwoord op Microsoft's .NET

Sun Microsystems heeft de details van zijn langverwachte 'software-as-services'-strategie uit de doeken gedaan.

Het probeert zoveel mogelijk software-ontwikkelaars aan zich te binden via geconvergeerde Java- en C++-ontwikkelingstools en nieuwe internetsoftware voor de zakelijke markt.
De nieuwe software-omgeving krijgt de naam Sun Open Net Environment (Sun One). Sun Microsystems laat er geen twijfel over bestaan dat de nieuwe reeks van websoftware een antwoord is op de .NET-strategie van rivaal Microsoft. Inmiddels heeft Microsoft al een aantal succesvolle beta-versies van .NET geleverd, terwijl Sun daar nog mee moet beginnen.
Volgens Sun-topman Scott McNealy betekent de lancering van Sun One geenszins dat zijn concern nu volledig de weg van software-ontwikkeling inslaat. "We heten niet voor niets Sun Microsystems. Toevallig gaat het vandaag even over nieuwe software-producten en niet over onze servers en Sparc's." McNealy waarschuwde software-ontwikkelaars er terloops voor dat ze zich door een fixatie op Windows 2000 van Microsoft beperken in hun ontwikkelingsgamma.
Sun werd in zijn presentatie terzijde gestaan door vice president Mark Tolliver van Iplanet, dat onder andere zijn Forte-product binnen twee jaar wil klaarstomen voor de Java Developer suite. De volgende versie van deze software, die tegen het einde van het jaar op de markt verschijnt, bevat Enterprise Java Bean (EJB)-componenten voor het bouwen van internetservices van de vierde generatie. De nieuwe softwareversie ondersteunt tevens Soap- en XML-interfaces.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.