SAN-specialisten presenteren 'raamwerk'

De uitwisselbaarheid en compatibiliteit van opslagnetwerken is een stuk dichterbij gekomen, nu twee brancheorganisaties de koppen bij elkaar hebben gestoken.

De Storage Networking Industry Association (Snia) en de Fiber Channel Industry Association (Fcia) werken voortaan samen aan dergelijke interoperabiliteit. Daarvoor ontwikkelden zij een data-opslagmodel en openden ze een technologisch test- en onderzoekscentrum.
Het model is volgens de Snia een 'raamwerk' dat in grote lijnen een opslagsysteem beschrijft. De brancheorganisatie benadrukt dat het géén specificatie is, noch een architectuur, een ontwerp, een product, een aanbeveling of een installatie. Het model levert, indien het wordt geaccepteerd door de opslagleveranciers en hun klanten, een algemene vocabulaire voor het beschrijven van data-opslagsystemen. Daarmee moet het eenvoudiger worden om dergelijke systemen goed met elkaar te vergelijken.
Bij de opening van het nieuwe technologische onderzoekscentrum demonstreerde de Fcia een 'interoperatie' tussen SAN-switches van verschillende leveranciers. Die apparaten, van onder meer Gadzoox, Qlogic, Mcdata en Vixel, waren al gecertificeerd met de 'Sanmark' van de Fcia. Dat keurmerk is bedoeld om gebruikers te verzekeren van de interoperabiliteit van de switches,host bus adapters en andere apparatuur die nodig is voor het creëren van een SAN (Storage Area Network).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-06T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.