RSA vergroot met overname aandeel PKI markt

RSA Security neemt Xcert International over om zo zijn aandeel en omzet op de Public Key Infrastructure (PKI) markt te vergroten.

Xcert ontwikkelt en levert producten op basis van digitale certificaten voor het beveiligen van e-business transacties. Naast de vergroting van zijn aandeel op de PKI-markt krijgt RSA ook de beschikking over meer specialisten om de ontwikkeling van nieuwe PKI-producten te versnellen. Een leuk voordeel van de overname is ook de toegang tot het klantenbestand van Xcert, hierin zijn onder andere meer dan vijftig internetgerichte klanten te vinden alsmede verschillende oem-klanten.
Met de overname is een bedrag gemoeid van circa 67,5 miljoen dollar, plus aankoopkosten. RSA verwacht de kosten van deze transactie in het derde kwartaal van dit jaar terug te hebben verdiend. In het vierde kwartaal wordt de overname naar verwachting winstgevend, aldus RSA. Beide bedrijven verwachten de koop nog deze maand af te ronden.
Na de definitieve overname wordt de Xcert Sentry opgenomen in de RSA Keon-reeks PKI-producten. Sentry is de oplossing van Xcert voor het gebruik en beheer van certificaten. Aan het einde van dit jaar kan een geïntegreerd product voor autorisatie met certificaten op de markt worden verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-06T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.