Snel bestanden opvragen voor GSM-gebruikers

Het 'real-time' raadplegen van bestanden ligt volgens het Engelse bedrijf Connected Place voor GSM-gebruikers binnen handbereik.

Het bedrijf heeft volgens eigen zeggen onder de naam Smartdrivez een technologie ontwikkeld die gedistribueerde opslag en'file sharing' voor mobiele gebruikers mogelijk maakt. Connected Place gaat de technologie vandaag demonstreren tijdens de Ispcon Europe 2001, waarbij het 2MB- en 3MB-bestanden "in luttele seconden" wil sturen over een 9,6 Kbps GSM-connectie.
Connected Place is de afgelopen twee en een half jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de Smartdrivez-technologie. Daarbij worden technieken gebruikt als geavanceerde compressie- en data-organisatietechnieken.
Connected Place gebruikt het Ispcon Europe 2001-pltatform om de aandacht te trekken van potentiële ISP-klanten voor het nieuwe Smartdrivez-product. De betreffende software kan worden geïnstalleerd op elke PC of server, maar volgens managing director Dominic Wlliams heeft Smartdrivez de grootste potentie als "een virtuele C-drive" op het internet. Op die manier kunnen ISP's de software aanbieden als een snelle online back up-service voor hun gebruikers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.