E-markt geen nieuwe inkomensbron voor Dell

Dell, de grootste online computerleverancier van de VS, heeft gisteren bekend gemaakt zijn eigen B2B-webmarkt te sluiten.

Bovendien is Dell bezig flinke aantallen mensen te ontslaan. Ian Fried van News.com heeft het zelfs over 5000 mensen, zowel vaste als tijdelijke krachten. In Austin is het aantal tijdelijke medewerkers van Dell al teruggebracht van 3200 tot 2000. Dell zei dat de ontslagen te maken hebben met de seizoens-invloeden.
De andere grote PC-makers zijn ook al bezig met flinke ontslag-ronden. Gateway gaat zo'n 3000 mensen ontslaan, ongeveer 10 procent van zijn personeelsbestand. HP heeft het over 1800 mensen in de VS, 2 procent van zijn bestand. Dell heeft momenteel 39.000 mensen in dienst en maakt op 15 februari financiële resultaten bekend.
De site werkte sinds september voor Dell en zijn zakelijke relaties. Er kwamen te weinig andere aanbieders op af naast de deelnemers van het eerste uur, Motorola, 3M en Pitney. Compaq, HP en Gateway hebben vorig jaar ook een B2B e-markt opgezet, die werkt nog steeds. Dell hoopte via de e-markt een nieuwe inkomensbron aan te boren. Via zijn comsumentensite Dell.com verkoopt Dell voor ongeveer $50 miljoen per dag.
Dell gebruikte de site, met de URLhttp://www.dellmarketplace.com, voor zowel de verkoop van zijn eigen produkten als voor de inkoop van onderdelen, aldus Computergram. Volgens Dell waren er te weinig klanten voor de site. Klanten kunnen nu gebruik maken van Supplier Advantage, een combinatie van Dell hardware, Microsoft software en integratie-diensten van een consultant, Lante. Het pakket omvat twee Dell PowerEdge 4400 servers werkend op Microsofts .NET platform, met daarbij een 2000 Server, Commerce Server 2000, BizTalk Server 2000 en SQL voor ongeveer 60.000 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-08T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.