James Kinsella weg als topman Tiscali

James Kinsella treedt terug als directievoorzitter van het Italiaanse internetbedrijf Tiscali.

Hij kreeg die topfunctie bij de overname van World Online (WOL) door de Italianen. Kinsella was op dat moment bestuursvoorzitter van WorldOnline als opvolger van de afgetreden Nina Brink.
Volgens Tiscali heeft Kinsella het voorzitterschap neergelegd, omdat er tussen de 40-jarige Amerikaan en Tiscali-oprichter Renato Soru verschillen van mening zijn ontstaan over de vervulling van de functie. Kinsella blijft wel aan als lid van de directie.
Kinsella werd vorig jaar bij World Online aangetrokken van Microsoft om het internetbedrijf in rustiger vaarwater te brengen na het vertrek van Nina Brink. Kinsella zei toen een mooie toekomst te zien voor de internetaanbieder, maar luttele maanden later kwam het voorstel om het bedrijf over te doen aan Tiscali. Dat bood per aandeel omgerekend ongeveer de helft van de uitgiftekoers van 43 euro. Bij de uiteindelijk overname moesten de aandeelhouders genoegen nemen met een bedrag van ongeveer 18 euro. Kinsella verdedigde tijdens de beslissende vergadering de overname door Tiscali en werd vervolgens bestuursvoorzitter van het Italiaanse internetbedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.