Ontslagen bij Worldcom na winstdaling

Worldcom, aanbieder van lange-afstandstelefonie, zag de netto-winst in het afgelopen kwartaal dalen met 44 procent tot 726 miljoen dollar.

Het bedrijf verkocht stukken minder belminuten aan particulieren en telefoonmaatschappijen dan het bedrijf had voorspeld. Veel klanten zijn overgestapt op mobiel telefoonverkeer.
De nettowinst viel in het laatste kwartaal terug van 1,3 miljard dollar (3 miljard gulden) naar iets meer dan de helft. De omzet nam wel iets toe, tot 9,6 miljard dollar (22,5 miljard gulden). Maar dat was een groei van 3,3 procent, terwijl Worldcom in november nog een groei van 7 tot 9 procent had voorspeld.
Voor het kredietbeoordelingsbureau Standard & Poor zijn de cijfers aanleiding om het schuldenpakket onder de loep te nemen. Worldcom geeft aan dat zij voldoendecash flow heeft om de schuldverplichtingen na te komen en dividend uit te keren. Het feit dan Standard & Poor een onderzoek gaat doen, is geen best teken. Komt het bureau tot de conclusie dat de kredietwaardigheid van Worldcom is afgenomen, dan ontkomt het bedrijf er niet aan om een hogere rente te gaan betalen op leningen.
Om het vaste kostenpakket te drukken, dreigt volgens het financiële persbureau Bloomberg ontslag. Bloomberg zegt uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat ruim 11.000 mensen, een op de zeven werknemers, op straat worden gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-09T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.