Intel introduceert protocol P2P-applicaties

Intel introduceerde deze week de Peer-to-Peer Trusted Library, een set van standaarden en protocollen voor het beveiligen van P2P-applicaties.

netwerken zijn distributie-technieken zoals die door Gnutella en Freenet worden gebruikt en waarbij bestanden kunnen worden uitgewisseld zonder tussenkomst van zware computers (servers). Intel verwacht veel van P2P-netwerken, met name voor grotere bedrijven, omdat bestaande computercapaciteit veel efficiënter gebruikt kan worden. Netburst, de nieuwe chiptechnologie die Intel vorig jaar introduceerde, is niet toevallig zeer geschikt voorPeer-to-Peer netwerken.
DePeer-to-Peer Trusted Library is het eerste wapenfeit van de vorig jaar door Intel in het leven geroepenPeer-to-Peer-werkgroep. Die werkgroep, waar ook IBM en Hewlett Packard deel van uitmaken, richt zich vooral op zakelijke toepassingen.
Het doel van de werkgroep, die afgelopen woensdag nog bijeen kwam in Santa Barbara voor een brainstormsessie, is om standaarden en protocollen te ontwikkelen die vooral op zakelijk gebied kunnen worden gebruikt. Bovendien moet een infrastructuur worden ontwikkeld en mogelijkheden om die technologie in bestaande systemen te implementeren.
Sommige industrie-analisten denken dat Intel zichzelf met het promoten vanpeer-to-peer netwerken in de voet schiet. Intel ziet dat anders: het maakt voor hen niet uit waarom er meer chips worden verkocht, als het maar wel gebeurt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-09T00:00:00.000Z Nico Dikstaal
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.