Duitse Suse snijdt in Amerikaanse tak

Linux-distributeur Suse krimpt zijn Noord-Amerikaanse organisatie in. Dertig werknemers zijn de laan uit gestuurd.

"Hoewel Suse toegewijd blijft tot de Amerikaanse markt en zijn klanten, zijn we effectiever als we onze aanwezigheid in de States stroomlijnen en sommige activiteiten, waaronder technische ondersteuning, onderbrengen bij onze Europese vestigingen. Daar hebben we meer dan 100 mensen klaar zitten om klanten in het Engels te woord te staan", aldus Roland Dyroff, ceo van Suse. Met de reorganisatie bespaart het bedrijf 5 miljoen dollar op jaar basis.
De onderneming zegt dat productontwikkeling niet te lijden heeft onder de afslanking, omdat dit verder in Europa plaats zal vinden. Eind januari sloot Suse een exclusief contract met IBM om speciale Linux-distributies geschikt te maken voor de Xseries-, Pseries- en Zseries-servers van Big Blue. Suse beweert nog meer van dergelijke overeenkomsten in de koker te hebben. Volgens nieuwsdienst Computerwire bestaat er een grote kans dat het bedrijf binnenkort zijn overeenkomsten met Oracle, Compaq en Silicon Graphics uitbreidt.
Gezien de huidige trend in de Linux-wereld zal de van oorsprong Duitse onderneming zich steeds meer toeleggen op het aanpassen van het open bron besturingssysteem voor verschillende hardware-platformen en softwaretoepassingen. Deze vorm van dienstverlening moet op termijn de inkomsten uit de verkoop van Linux-distributies overvleugelen. Vanwege de lage licentiekosten brengt het verkopen van Linux-distributies nauwelijks geld in het laadje.
"De overeenkomst met IBM Global Services stelt het bedrijf in staat om meerdere slechte eigenschappen te onderdrukken", aldus Stacey Quandt, analist bij de Giga Information Group. "Het bedrijf kan zijn uitgavenpatroon recht strijken en heldere doelen nastreven met vooraanstaande partners", vervolgt de analist. "Toch levert die hechte band twijfels op over de slagkracht die Suse zelf op het gebied van Linux-dienstverlening kan laten zien zonder dergelijke grote partijen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-09T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.