Intershop stelt Amerikaanse ambities bij

De van oorsprong Duitse aanbieder van software voor handel op internet Intershop meldt verlies door slechte resultaten op de Amerikaanse markt.

Het bedrijf rapporteerde over zijn vierde financiële kwartaal een omzet van 30 miljoen euro, een verlies van 5 miljoen euro ten op zichte van het derde kwartaal. Een maand terug gaf het bedrijf in een winstwaarschuwing al aan dat de eerder geschatte 40 tot 50 miljoen euro omzet bij lange na niet gehaald zouden worden. De onderneming kondigde ook aan 80 werknemers in de VS te ontslaan. In een toelichting bij de kwartaalcijfers zegt Intershop wereldwijd in totaal 200 banen te schrappen.
Volgens Stephan Schambach, voorzitter Raad van Bestuur bij Intershop, eindigde het kwartaal teleurstellend ook al groeide de omzet in Europa met 12 procent tot 24,1 miljoen euro. "In Amerika hebben we flinke klappen opgelopen. Aan de ene kant omdat de economie in de States afkoelt en aan de andere kant omdat het bedrijf nog niet prominent genoeg op de Amerikaanse markt aanwezig is."
Volgens Schambach moet het bedrijf vooral via sterke partners zijn positie op de markt verbeteren. "Ons Enfinity-product staat goed bekend als systeem voor elektronische handel, maar we moeten deze marktbekendheid beter benutten. Dat moeten we doen door aandacht te vestigen op een partner als Commerce One. Daarnaast moeten we andere partners zoeken."
Om partners te ronselen voor het implementeren van de handelssoftware van Intershop kondigde het bedrijf woensdag aan een programma op te stellen. Via het programma kunnensystem-integratorsen ICT-dienstverleners zich voor een partnerpositie kwalificeren en gezamenlijk met het bedrijf B2B-oplossingen aanbieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-09T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.