Earthlink en Sprint herzien voorwaarden unie

Het Amerikaanse telecommunicatie-concern Sprint en internet serviceprovider Earthlink herzien de voorwaarden voor hun geplande alliantie in september.

Onder deze voorwaarden, die dateren uit 1998, gaan beide partijen nog uit van een exclusieve deal met het recht op elkaars merknamen. Maar inmiddels heeft Sprint te kennen gegeven dat ook derden een bod op Earthlink mogen doen. Het telecommunicatie-concern behoudt zich daarbij wel het recht voor deze biedingen met een tegenbod te pareren. Sprint maakte bovendien bekend dat het zijn twee bestuurszetels in het management van Earthlink zal opgeven, maar het behoudt wel de 27 procent aandelen die het op dit moment in de ISP bezit.
Earthlink, de tweede ISP na AOL Time Warner, staat bij Sprint al langere tijd op het verlanglijstje, vooral omdat de prijs van de ISP steeds verder onder druk kwam te staan door de tegenvallende groei van het aantal abonnees. Maar het telecommunicatie-concern zet nu de deur open voor andere overnamepartners en een daarvan zou volgens analisten wel eens softwareconcern Microsoft kunnen zijn. Volgens analist Fred Moran van Jefferies & Co valt een strategische alliantie tussen Earthlink en Microsoft, met zijn MSN internetservice, niet uit te sluiten. Beide partijen kunnen daarmee een vuist maken tegen het grote AOL.
Onder de oorspronkelijke deal zou Sprint de ISP-services van Earthlink zowel aanbieden via zijn vaste net als via de draadloze Sprint PCS telefoons.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.