Voice web wint het van traditionele web

De markt voor voice web is volgens analisten en venture capitalists in potentie veel omvangrijker dan de traditionele internettoegang via het web.

Dit bleek tijdens de Telephony Voice User Interface-conferentie in de Verenigde Staten. Analist Reg King van J.P. Morgan wees erop dat veel meer gebruikers over mobiele telefoons dan over een PC of pda beschikken. "Er bestaat een enorm marktpotentieel voorvoice web. Iedereen met een mobiele telefoon of een kwartje in z'n zak, kan straks eenvoudig toegang krijgen tot het web. En heel veel aanbieders, die inmiddels kapitalen in hun e-business strategie hebben geïnvesteerd, zullen daar op in willen spelen", aldus de analist.
Volgens de deelnemers ligt de grootste potentie voorvoice web in Europa, Azië en met name Japan, omdat deze regio's voor lopen op de VS als het gaat om de invoering van nieuwe generatie mobiele telefoons en het gebruik van bijbehorende spraaktechnologie.
De doorbraak vanvoice web ligt voor een groot deel in handen van de ontwikkelingen van de spraaktechnologie, die zaken mogelijk moeten maken als stemverificatie voor veiligheidsdoeleinden, automatisch kiezen, dictatie en toegang totvoice enabled internetsites, email en interactieve abonnementen services. "Geen enkele mobiele gebruiker houdt van de kleine toetssystemen die ze daarvoor nu nog moeten gebruiken," aldus research vice president spraaktechnologie Steve McClure van IDC. "Maar als de nieuwe spraaktechnologie ruim beschikbaar komt en er allerlei complexe communicatie via het internet mogelijk wordt, zal er snel een doorbraak komen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-12T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.