Motorola laat vierduizend werknemers gaan

Motorola ontslaat nog eens vierduizend medewerkers. Dit maakte het bedrijf afgelopen vrijdag bekend.

De ontslagen vallen bij de divisie halfgeleiders, waar de tijdelijke arbeidskrachten als eerste de dupe zullen worden. Er wordt niet uitgesloten dat hierna gedwongen ontslagen zullen volgen. De ontslagronde is wederom een poging om de kosten te verlagen en de efficiëntie te verhogen. Binnen het bedrijfsonderdeel halfgeleiders zijn wereldwijd 34 duizend mensen werkzaam. De onderneming maakte niet bekend in welke landen de vierduizend ontslagen zullen vallen. De eerste concrete maatregelen zijn nog in het eerste kwartaal te verwachten, de totale ontslagronde moet voor het einde van dit jaar zijn afgerond.
De ontslagen vallen binnen de eerder aangekondigde reorganisatie bij de producent van mobiele telefoons en computerchips. Vorige maand maakte Motorola al bekend de 2500 medewerkers van een fabriek voor mobiele telefoons te ontslaan. Verwacht wordt dat deze ontslagronde eind juni is afgerond.
Analisten hebben aangegeven niet verrast zijn door de aankondiging en verwachten dat er nog meer ontslagen volgen. Eerder hebben Lucent en Ericsson al aangegeven agressievere, kostenbesparende maatregelen door te voeren. Bij Lucent worden zo'n tienduizend mensen op straat gezet, Ericsson verkoopt zijn fabrieken in Singapore, waar zo'n 4200 mensen werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-12T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.