IT-tak Shell Kalido gaat zelfstandig verder

Kalido, de software afdeling van Shell, gaat vanaf vandaag zelfstandig verder. Dit heeft het Nederlands-Britse olieconcern vandaag bekend gemaakt.

Kalido heeft haar 50 medewerkers verdeeld over drie locaties, Londen, Singapore en Amerika en gaat zich geheel richten op het in de markt zetten van haar paradepaardje Kalido Data Warehouse. Dit product legt een transparante laag op de database en moet veranderingen van business-modellen sneller mogelijk maken. Waar normaal gesproken twee mensen drie maanden bezig zijn om alle wijzigingen in de database door te voeren, is het met het product van Kalido in een middag gedaan. Vol trots vertelt Charles Manly, research & development director over de verzelfstandiging van het bedrijf. "Waarom nog niemand van ons product heeft gehoord is duidelijk. Als divisie binnen Shell hebben wij nooit de mogelijkheid gehad om ons product op een juiste wijze in de markt te zetten. Er is nooit een marketing-budget voor opgesteld. Door despin off is het voor ons mogelijk om hier een duidelijk beleid aan te geven en ons product buiten de Shell-groep te lanceren. Op dit moment maken Shell en Unilever gebruik van ons product, binnenkort worden er meer namen bekend gemaakt van grote Nederlandse spelers die voor ons product hebben gekozen."
Kalido heeft ervoor gekozen om zowel met partners samen te werken als een eigen verkoopteam op te richten. Zo hebben zij al partnerschappen met Atos Origin en CMG. Maar ook Visionproof en Van Dijk Consulting zijn op de Nederlandse markt actief als wederverkopers. "Het is niet zo dat we zelf eenconsulting bedrijf willen worden en kiezen daarom voor strategische partners naast ons verkoopteam. Ook bieden we geen exclusiviteit aan onzeresellers. We kiezen voor partners met bepaalde vaardigheden en kennis binnen een bepaald gebied", aldus Manly.
Op dit moment bestaat het productportfolio nog uit één product wat momenteel in de zesde versie wordt verkocht. Manly voorziet hier in de toekomst uitbereidingen op, welke marktspecifiek zullen zijn. Er worden applicaties ontwikkeld die bijvoorbeeld speciaal voor de financiële sector interessant kunnen zijn.
Shell heeft door despin off de keuze gekregen om eventueel met een andere softwareleverancier zaken te doen. Zij blijven echter financieel trouw aan Kalido. Shell heeft de dochter de garantie gegeven de komende vijf tot zeven jaar te blijven investeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-12T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.