Microsoft gluurt naar markt-positie RIM

Microsoft daagt Research in Motion (RIM) uit met de lancering van software voor draadloze verbindingen tussen mobiele apparatuur en Outlook.

Een en ander werd duidelijk tijdens de Demo 2001 conferentie in Phoenix, waarbij Microsoft een betaversie toonde van zijn Outlook Mobile Manager (OMM). De software kan emails selecteren en verzenden vanuit een Outlook-outbox naar mobiele telefoons enpagers die gebruik maken van SMS-technologie. Met de nieuwe software stapt Microsoft in een markt die in Noord-Amerika tot op heden wordt gedomineerd door RIM. Research in Motion beschikt inmiddels met zijn BlackBerrypagers en software over eeninstalled base van 500.000. De Software van RIM verbindt zijnpagers met een Exchange- of Lotus Notesoutbox.
De Microsoft-software telt vergeleken met die van RIM twee pluspunten: het maakt de draadloze levering van email mogelijk aan elke digitale apparatuur, terwijl de RIM-software alleen werkt voor zijn eigenpagers. Bovendien is de software van Microsoft ook toepasbaar in Europa en Azië, terwijl die van RIM met name op de Noord-Amerikaanse markt is toegespitst.
Daar staat tegenover dat de technologie van de software van RIM geavanceerder is. Zo kunnen gebruikers van de RIM-software niet alleen draadloos emails ontvangen, maar ook beantwoorden. Bij de Microsoft-software gaat het nog uitsluitend om eenrichtingsverkeer. Bovendien heeft RIM bekend gemaakt op korte termijn extra functies, zoals draadloze kalender synchronisatie, aan zijn BlackBerry-software toe te voegen.
Microsoft is van plan de OMM-software te integreren met zijn Mobile Information Server en zijn Office XP-pakketten. Het is de bedoeling dat OMM gedurende de eerste helft van dit jaar op de markt komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.