Gates: "XP maakt onze visie werkelijkheid"

Bill Gates onthulde gisteravond tijdens het Experience Music Project in Seattle het Microsoft Windows XP besturingssysteem.

Echt veel nieuws over het nieuwe besturingssysteem heeft Microsoft jammer genoeg niet bekend gemaakt. Zo wordt er in het persbericht gesproken over hoogwaardige gebruikservaringen waar XP voor moet zorgen. Het blijft echter nog steeds de vraag hoe XP deze gebruikerservaringen hoogwaardiger gaat maken. Microsoft stelt in het persbericht dat er tijdens depreview hiervan voorbeelden zijn gedemonstreerd. Zoals de mogelijkheid voor iedere bezitter van een digitale camera of scanner om foto's over te zetten naar de PC en deze te bekijken, te printen en toegankelijk te maken voor iedereen waar ook ter wereld.
Gaat Microsoft er dan vanuit dat dit tot op heden nog niet mogelijk was? Vreemd, nu de wereld met het Koernikova-virus te kampen heeft. Dat is toch duidelijk een foto die bij (bijna) iedereen waar dan ook ter wereld terechtkomt.
Wat wel duidelijk vernieuwd genoemd kan worden is het uiterlijk, omschreven als fris en opvallend. Deze omschrijving lijkt dan nog eigenlijk tekort te schieten, met felle kleuren en veel beelden lijkt het meer op een kindercomputer dan een serieus besturingssysteem. De doelstelling van Microsoft achter het nieuwe uiterlijk is de PC gemakkelijker en intuïtiever bruikbaar te maken.
Al met al blijft het wachten op de release van de definitieve versie, welke nog steeds gepland staat voor de tweede helft van dit jaar. Er komen dan twee versies van XP op de markt: Windows XP professional voor de zakelijke gebruiker en Windows XP Home Edition voor de thuisgebruikers. Nieuwsgierig geworden? Ophttp://www.microsoft.com/benelux/mmedia/headline2000/desktop.jpg is de nieuwe desktop te bewonderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-14T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.