Elonex daagt PC-producten voor de rechter

Het Britse bedrijf Elonex is van plan juridische stappen te ondernemen tegen 22 computerbedrijven, waaronder Compaq, Gateway en LG Electronics.

Elonex beschuldigt deze bedrijven ervan onrechtmatig gebruik te maken van zijn gepatenteerde energie-management technologie.
De technologie van Elonex zorgt ervoor dat randapparatuur zoals beeldschermen aanzienlijk minder stroom gebruiken, waardoor PC's kunnen voldoen aan de nieuwe energiestandaarden in Europa, zoals Dpms, en het Energy Star 11 programma in de Verenigde Staten. Volgens calculaties van Elonex kunnen bedrijven waar gemiddeld vijfhonderd PC's in gebruik zijn, op jaarbasis elfduizend dollar besparen op hun energierekening, dankzij de energie-managementtechnologie van het bedrijf.
Elonex is eerder al rechtszaken begonnen tegen Dell, Micron en Packard Bell/Nec, over de vermeende inbreuk op de patenten van het bedrijf voor energie-managementsoftware, waarmee PC's automatisch in ruststand worden gezet als ze voor enige tijd niet worden gebruikt. Zowel Philips als Nokia beschikken over licenties voor deze Elonex-technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.