Arredondo laat Yahoo Europe achter zich

Fabiola Arredondo (34), managing director van Yahoo Europe, verlaat de onderneming waar ze sinds 1997 in dienst is.

Arredondo, die een eigen onderneming start, neemt ontslag, maar blijft de komende maanden nog als interim manager bij Yahoo betrokken. Waarschijnlijk tot er een vervanger gevonden is. Arredondo en Yahoo gaan als vrienden uit elkaar, benadrukte Jeff Mallett,chief operating officer van Yahoo Inc. Mallet prees Arredondo om haar leiderschap. "Ze heeft Yahoo één van de belangrijkste internetondernemingen in Europa gemaakt", aldus Mallett.
Toen Arredondo vier jaar geleden bij Yahoo in dienst trad, had de onderneming dertien werknemers in dienst, was Yahoo actief in drie Europese landen en genereerde de portal 45 miljoenpageviews per maand. Intussen werken er bij Yahoo vijfhonderd mensen en genereerden 31 miljoen 'unieke' gebruikers afgelopen december 1,4 miljardpageviews. Yahoo maakt een bescheiden winst.
Andrew Moffat, een analist bij ABN Amro in Londen, zegt in The Industry Standard niet verbaasd te zijn als Arredondo's vertrek de voorbode zou zijn van een drastische strategiewijziging, zoals de verkoop van Yahoo Europe aan bijvoorbeeld Tiscali, T-Online of Wannadoo. Reden voor verkoop zouden de tegenvallende advertentie-inkomsten zijn.
Arredondo is de derde bestuurder in een paar weken die het bij een vooraanstaand Europees internetbedrijf voor gezien houdt. Ook bij Terralycos en Tiscali vertrokken onlangs bestuurders. Hoewel Arredondo het hoogste management van Yahoo al in december op de hoogte heeft gesteld van haar voornemens, heeft Yahoo nog geen opvolger gevonden voor de vertrekkende managing director.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-20T00:00:00.000Z Nico Dikstaal
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.